Sarbatorile la romani

Posted by HawK | | Posted On Tuesday, December 22, 2009


Venirea Craciunului reprezinta unul din cele mai asteptate momente ale anului. El reprezinta motiv de bucurie pentru întreaga familie, prilej prin care toti cei dragi se aduna în jurul bradului de Craciun, ciocnesc un pahar de vin în cinstea Nasterii Domnului si asculta urarile colindatorilor. …Baa..treziti-va in plm. Astea’s povesti de adormit copii, sau de facut referat la religie.


Ca si gazda, te simti obligat sa-i gazduiesti pe toti ..ca anul trecut
ai fost tu la ei.
Incepi sa prepari tot felul de bucate care de care mai gretoase
si mai bogate in colesterol.
Te enervezi ca unii se sucesc in ultimul moment ca vor fi prezenti la masa si intrii in priza. Te agiti ca nu stii ce sa mai pui pe masa. Vezi ca oaspetii vin cu mana in cur, incepi sa tai si tu din meniu. La masa, numai discutii interesante despre ce a mai facut Ţ-ulescu, de unde are X-ulescu atatia bani si tot felul de barfe. Asculti colinde, ca toata lumea o face, dar parca iti vine sa bagi o manea. Leru-i ler.

Ca musafir, abia astepti sa ajungi la masa sa vezi cu ce greţoşenii esti servit. Mananci doar putin dimineata sa ai loc. Te gandesti sa duci ceva la masa, dar iti aduci aminte ca nici actuala gazda n-a adus nimic la tine anu’ trecut. Ajungi la gazda, te descalti si umplii casa cu o
mireasma dulce de raton mort.
Te pui la masa, participi cu entuziasm la toate discutiile de cacat si barfele devenite la moda in intrunirile familiale. Bagi in tine pana bubui, ficatu’ti crapa, dar pentru ce plm exista Colebil si Triferment? Sa bagi in tine pana dai pe afara, iei pastila, nu vomiti acum..vomiti acasa dar esti multumit ca ai facut paguba. Ajungi acasa si povestesti tuturor ce ai mancat si cine pe cine barfea.


Asta e adevaratul spirit al Craciunului la majoritatea romanilor. Daca existi, te rog da-i doamne iarta-ma in pula mea ca nu stiu ce fac. Bucurati-va de brad, cretinilor.

Comments:

There are 7 comments for Sarbatorile la romani

Post a Comment

Followers